-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce10
-
Celkový čas1 hod. 10 min.
Mezi tradiční pokrmy na Velikonoce samozřejmě patří beránek. Máme na výběr hned několik druhů, ale u nás na stole nesmí chybět z biskupského těsta.
Biskupský beránek (hrnkový recept) je skvělou volbou, jestliže máte rádi kandované ovoce. Příprava na tohoto beránka je jednoduchá a zvládne ho určitě každý.
Suroviny – Biskupský beránek (hrnkový recept)
- Polohrubá mouka – 2 hrnky
- Cukr – 1 hrnek
- Mléko – 1/2 hrnku
- Vejce – 4 ks
- Prášek do pečiva – 1 balíček
- Kandované ovoce – nasekané – 1 lžíce
- Rozinky – 1 lžíce
- Citrónová kůra – z 1/2 citronu
- Hořká čokoláda – na polevu
Postup přípravy – Beránek z biskupského těsta
- Připravíme si větší mísu a smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a nastrouhanou citronovou kůru z poloviny citrónu.
- Ke směsi přilijeme mléko, vejce a pořádně prošleháme.
- Přidáme kandované ovoce, rozinky a promícháme. Těsto vlijeme do vymazané formy máslem a vysypané moukou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 50 minut. Správně upečeného beránka poznáme tak, že když do něj zapíchneme špejli, tak se těsto nelepí.
- Beránka necháme vychladnout, vyklopíme z formy a nakonec polijeme hořkou čokoládou.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Biskupský beránek (hrnkový recept)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review